ARES koppen

 


Sinds een aantal jaar is LCW de importeur/distributeur van ARES in Nederland, de gekleurde koppen uit Slowakije.

Ares is in de mythologie de god van de oorlog, maar in dit geval staat de naam voor Ammunition, Reloading, Explosives and Shooting. De firma bestaat sinds 1997 en is in 2005 de gekleurde poedercoating toe gaan voegen aan de loden koppen.

De koppen bestaan uit 92% lood, 6% antimonium en 2% tin.

De te verkrijgen coatingtypes zijn:

- Classic (geheel ongecoat en gevet)

- EPRX (zonder coating aan de onderzijde, als een FMJ)

- CEPRX (volledig rondom gecoat)

De volgende vormen en kenmerken zijn verkrijgbaar (soms ook in combinatie met elkaar):

RN = Round Nose

CN = Conical Nose

FP = Flat Point

HP = Hollow Point

WC = Wad Cutter

SWC = Semi Wad Cutter

FB = Flat Base

BB = Beveled Base

SBB = Semi Beveled Base

DBB = Double Beveled Base

NG = No Groove

SGG = Single Grease Groove


 

Hoe gaat het bestellen in zijn werk?

Ik bestel direct af fabriek, en voor een order moet ik minimaal 50.000 koppen afnemen. Ik ben niet bij machte om grote voorraden aan te leggen, dus verzamel ik bestellingen tot ik er genoeg heb. De ene keer zit ik onder de 100.000 en de andere keer zit ik over de 150.000 stuks.

Per 5000 stuks van één type, is de keuze in kleur vrij (zie het onderstaande kleuren tabel).

Omdat ik het puur op bestelling van de klant doe, houd ik wel de regel "Bestellen = afnemen!" aan, en laat ik iedereen vooruit betalen.

Nadat de bestelling naar de fabriek is gemaild, stuur ik iedereen een factuur. Betaald men niet op tijd, dan meld ik het betreffende deel van de bestelling af.

Tot nu toe werkt dit systeem prima, want ik heb nog nooit iets af hoeven melden.

Nadat de bestelling is gemaild, kan het 1,5 tot 2 maanden duren eer de zending bij mij wordt afgeleverd. Is deze binnen, dan maak ik met iedereen een afspraak voor het ophalen van zijn/haar bestelling, of bij kleine hoeveelheden (max. 2000 stuks) kan ik tegen PostNL tarief ook verzenden.

Eenmaal aangekomen, heeft de coating van de koppen een uithardingstermijn, die op de verpakking vermeld staat (doorgaans nog een week of twee na aankomst).

BELANGRIJK OM TE WETEN: elk kaliber is in een gewenste sizing te bestellen! Als je bijvoorbeeld een 125 grains kop die voor kaliber 9 x 19 (sizing .356") is bedoeld, ook eens voor .38 special wilt proberen, dan is deze kop ook in sizing .358" te bestellen!

De minimale afname is 1000 stuks en verder in hele 1000-tallen, om incourante voorraad te voorkomen.

Mocht je interesse hebben in een actuele prijslijst, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.