ARES kogelkoppen

 


Sinds een aantal jaar is LCW de importeur/distributeur van ARES in Nederland, de gekleurde kogelkoppen uit Slowakije.

Ares is in de mythologie de god van de oorlog, maar in dit geval staat de naam voor Ammunition, Reloading, Explosives and Shooting. De firma bestaat sinds 1997 en is in 2005 de gekleurde poedercoating toe gaan voegen aan de loden kogelkoppen.

De koppen bestaan uit 92% lood, 6% antimonium en 2% tin.

De te verkrijgen coatingtypes zijn:

- Classic (geheel ongecoat en gevet)

- EPRX (zonder coating aan de onderzijde, als een FMJ)

- CEPRX (volledig rondom gecoat)

De verkrijgbare vormen staan vermeld op de aan te vragen prijslijst.

 

Hoe gaat het bestellen in zijn werk?

Ik bestel direct af fabriek, en voor een order moet ik minimaal 50.000 koppen afnemen. Ik ben niet bij machte om grote voorraden aan te leggen, dus verzamel ik bestellingen tot ik er genoeg heb. De ene keer zit ik net onder de 100.000 en de andere keer zit ik over de 150.000 stuks.

Per 5000 stuks van één type, is de keuze in kleur vrij (zie het onderstaande kleuren tabel).

Omdat ik het puur op bestelling van de klant doe, hou ik wel de regel "Bestellen = afnemen!" aan, en laat ik iedereen vooruit betalen.

Nadat de bestelling naar de fabriek is gemaild, stuur ik iedereen een factuur. Betaald men niet op tijd, dan meld ik het betreffende deel van de bestelling af.

Tot nu toe werkt dit systeem prima, want ik heb nog nooit iets af hoeven melden.

Nadat de bestelling is gemaild, kan het 1,5 tot 2 maanden duren eer de bestelling bij mij wordt afgeleverd. Is het binnen, dan maak ik met iedereen een afspraak voor het ophalen van de koppen, of bij kleine hoeveelheden (max. 2000 stuks) kan ik tegen PostNL tarief ook verzenden.

Eenmaal aangekomen, heeft de coating van de koppen een uithardingstermijn, die op de verpakking vermeld staat (doorgaans nog een week of twee na aankomst). 

Mocht je interesse hebben in een actuele prijslijst, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.