Custom solutions diversen

"Custom Works", dus ook aan de toepassingsgebieden zit vrijwel geen limiet: dat je als schietsport liefhebber opgaat in de wapentechniek, betekend niet dat je evt. klanten uit andere branches teleur moet stellen!

Hier een aantal voorbeelden van toepassingen buiten de schietsport.


WIELERSPORT

Als fanatiek mountainbiker en opgeleid fietstechnicus blijft fietstechniek interessant!

De onderstaande adapters zijn gemaakt om een bepaald type ligfiets te kunnen voorzien van een electromotor. De standaard uitvalpads van het frame waren niet sterk genoeg om de kracht van de electromotor aan te kunnen, daarom moesten er roestvaststalen adapters ontworpen worden, die ook nog montagemogelijkheden moesten bieden voor een bagagedrager.

 

Deze kettinggeleiders zijn ontwikkeld voor hetzelfde type ligfiets, voor een verbeterde krachtoverbrenging naar het achterwiel. Vanwege het gebruik van aluminium zijn diverse kleuren mogelijk.

 

In deze mountainbike op leeftijd moest een nieuwe(rwetse) voorvork geplaatst worden, met behoud van de cantilever-remmen. Om de "lifesaver" te kunnen plaatsen, moest dus een geul in de stabilisator gefreesd worden, met onderstaand resultaat.

 

Voor deze achterbrug (B1 "Woodbumble") was geen gangbare adapter te krijgen. Voor de 180 mm remschijf was een 180 mm adapter te klein, maar een 200 mm adapter te groot. Het op maat maken van een 200 mm adapter was geen optie vanwege de positie van de remklauw, dus was het afvlakken van een 180 mm adapter en het maken van nauwkeurige vulbussen de perfecte oplossing.

Ook het bouwen van een volledige fiets behoord nog steeds tot de mogelijkheden!


AUTOMOTIVE

Door de ervaringen bij Spyker is automotive een jaarlijks terugkerende tak van techniek.

Aandrijf pulley van aluminium, hard geanodiseerd.

 

Aanpassen van zuigers voor o.a. de dragracemotoren van Heezen Racing (actiefoto's: Heezen Racing) uit Nederland en 10-voudig Europees Kampioen KING Racing uit Engeland. Dit zgn. "buttoning" van de zuigers met proppen van PEEK zorgt voor een betere centrering en geleiding in de cilinders.

 

 

Aluminium schokbreker borgringen

 

Spacerset voor een wielophangingskit

 

Stootblokken voor de lesmotoren van Rijschool Frank van Gerwen


INDUSTRIE

Rietjeshouder voor een Nederlands laboratorium.


PAINTBALL (ok, eigenlijk ook een vorm van schietsport...)

Loop aanpassen op inserts.

 

(actiefoto's verkregen via Job Heezen)