Exclusiefbouw

Sinds ik rond mijn 7e jaar leerde fietsen, heb ik een passie voor fietsen en wielersport gehad. De technische details keek ik van mijn vader af, en op mijn 10e jaar kon ik al een volledige fiets assembleren, inclusief het vlechten van de wielen.

Van wielrennen stapte ik in de midden 90-er jaren over naar mountainbiken, en sinds kort ben ik verslaafd geraakt aan downhillen.

Ik ben nooit een held geweest op wielergebied, maar samen met 5.11 teamlid Thomas ik heb toch een aantal leuke wedstrijden gereden, zoals enkele edities van de 4-uurs estafette in Eersel en Bladel, de Specialized Holland MTB Cup en menige strandrace.

(actiefoto's: resp. atb26inch.nl, John Veenstra en actiefoto.nl)

 

De passie voor wielertechniek is altijd gebleven, vandaar dat ik vandaag de dag nog steeds kan genieten van elk project.

Bij LCW is er geen massa-productie, dus werk ik met projectnummers, dat maakt iedere fiets bijzonder. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

 

Mijn eigen LCW015, een Red Bull Werks ES All Mountain/Enduro mountainbike

 

De LCW016, een singlespeed fiets, op basis van een MTB-frame.

 

De LCW021, een Drössiger mountainbike, Shimano Deore afgemonteerd, voor een beginnende MTB-er.

 

De LCW023, een 13" jeugdmountainbike met 24" wielen.

 

In de keuze voor de componenten van een project kan geadviseerd worden, en ook tijdens de bouw van de fiets blijft overleg met de klant van belang. En, uiteraard is het ook mogelijk om een racefiets te laten bouwen.