Custom solutions wielersport

Als men in de wielerbranche op technisch vlak tegen een probleem aanloopt, is vrijwel overal wel een oplossing voor te vinden. Er zijn echter van die gevallen waarbij het product dermate ouderwets en niet gangbaar meer is, of zo hagelnieuw, dat toeleveranciers daar (nog) geen antwoord op hebben.

Welnu, ook daar is dan weer een mouw aan te passen! Onderstaand zijn wat voorbeelden uitgelicht van gevallen die alleen "custom" konden worden opgelost.

 

De onderstaande adapters zijn gemaakt om een bepaald type ligfiets te kunnen voorzien van een electromotor. De standaard uitvalpads van het frame waren niet sterk genoeg om de kracht van de electromotor aan te kunnen, daarom moesten er roestvaststalen adapters ontworpen worden, die ook nog montagemogelijkheden moesten bieden voor een bagagedrager.

 

Deze kettinggeleiders zijn ontwikkeld voor hetzelfde type ligfiets, voor een verbeterde krachtoverbrenging naar het achterwiel. Vanwege het gebruik van aluminium zijn diverse kleuren mogelijk.

 

In deze mountainbike op leeftijd moest een nieuwe(rwetse) voorvork geplaatst worden, met behoud van de cantilever-remmen. Om de "lifesaver" te kunnen plaatsen, moest dus een geul in de stabilisator gefreesd worden, met onderstaand resultaat.

 

Custom zadelpenspacer 

 

Voor deze achterbrug (B1 "Woodbumble") was geen gangbare adapter te krijgen. Voor de 180 mm remschijf was een 180 mm adapter te klein, maar een 200 mm adapter te groot. Het op maat maken van een 200 mm adapter was geen optie vanwege de positie van de remklauw, dus was het afvlakken van een 180 mm adapter en het maken van nauwkeurige vulbussen de perfecte oplossing.