Onderhoud en reparatie schietsport

Onderhoud is een essentieel onderdeel van de schietsport, en zeker in de dynamische schietsport, waar de wapens intensief gebruikt worden, en storingen allerminst gewenst zijn. Sommige schutters durven hun wapen(s) echter niet geheel uit elkaar te halen, waardoor er nooit volledig schoon gemaakt kan worden. LCW kan uw wapen volledig inspecteren, reinigen en onderhouden.

 

En waar intensief geschoten wordt, gaat er helaas ook wel eens iets kapot. Daarom kan LCW u hier ook ten dienst zijn d.m.v. reparaties of levering van nieuwe onderdelen.

Een voorbeeld:

Als de montage van een richtmiddel krom of gescheurd is (door b.v. het op de grond laten vallen van het wapen), valt er geen kaart meer mee te raken. Hier volgt een fotoserie van de reparatie van een gescheurde revolver scopemount.

 

Een duidelijke scheur op de zwakste plek van de rail, in dit geval door slijtage (veel schieten met krachtige munitie) veroorzaakt. Simpelweg vervangen door een nieuwe rail geeft na verloop van tijd hetzelfde resultaat, dus moet er een sterkere oplossing gevonden worden.

Eerst wordt een opspanmal gemaakt met het gatenpatroon van de originele montage, zodat straks de nieuwe montage daarop op maat gefreesd kan worden.

Uit een stuk massief aluminium wordt dan de binnendiameter en de vrijloop van de montage gedraaid.

Dan wordt het gatenpatroon erin geboord (3x) en wordt het materiaal in 3 stukken gezaagd. Zo ontstaat er gelijk basismateriaal voor 2 extra montages.

Vervolgens wordt het materiaal op de opspanmal gemonteerd en wordt de montage in de bedoelde vorm gefreesd.

En zo is een betere montage gecreëerd, want de materiaaldikte en de radius in de vrijloop zorgen voor een veel sterker profiel.

 

Hier ook een klein voorbeeld van de reparatie van een C-MORE "Railway", waarvan de rail verbogen was en daardoor niet meer op een picatinny-montage paste.

 

Reparatie van een gebroken 1911-ejector.

 

Een aantal voorbeelden uit talloze reparatie mogelijkheden!