Exclusiefbouw en tuning

Op 16-jarige leeftijd werd ik door mijn ouders geïntroduceerd in de schietsport. En had ik op de jongst mogelijke leeftijd een al een vuurwapen (CZ75), ik was het type dat al snel uitgekeken raakte op schijfschieten. Ik zocht meer uitdaging en na mijn eerste staalwedstrijd (Hirtenberger Cup 1989) was ik "hooked" aan de dynamische schietsport.

In 1994 behaalde ik mijn eerste NPSA-licentie, en tijdens aan aantal succesvolle jaren in het SEF-staalcircuit begon langzamerhand aan IPSC-parcoursschieten. Eind 90-er jaren dook ik er met veel fanatisme in, maar het bleek toch een meer mentale sport dan dat ik op dat moment aankon, en ik stopte in 2001 volledig met schieten.

Maar wat in het DNA zit, zal er nooit uit gaan, dus heb ik in 2005 de IPSC-draad weer opgepakt. Dit maal echter met een mentaal veel "gezondere" instelling. Het heeft me gebracht tot deelname aan diverse EK's, het WK in Florida (VS) en tot Nederlands Kampioen standard division 2013.

In de tussentijd zijn mijn wapentechnische vaardigheden ook niet stil blijven staan, en maakte het behalen van mijn erkenning LCW compleet.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van projecten die ik sindsdien heb volbracht. Ook staan er wat tunings voorbeelden tussen; de mogelijkheden daarin liggen heel breed, en niet alleen in de IPSC disciplines.

 

Diverse IPSC standard division pistolen

 

 

 SVI open division .38 super IPSC pistool (projectnummer 004)

 

Triggerjobs

 

Custom gunparts (RVS slideracker en one-piece 1911 veergeleider)

 

Revolver tuning

 Spurloze hamer en cilinder chamfering

 

Custom bipod rail voor HK 91

 

Loopsleutel voor een Smith & Wesson 327 M&P

 

Titanium mainspringcaps voor 1911 systemen

 

Buffers van PA-6 voor SPS Plus II systemen

 

Duimsteunen voor 1911 / 2011 pistolen

 

Thompson Contender silhouetpistool voorzien van sightraisers

 

(Her-) Anodisatie diverse aluminium onderdelen

 

In de keuze voor de samenstelling en componenten van een project kan geadviseerd worden, en ook tijdens de bouw van het project blijft het updaten en overleg met de klant van belang.